2010. augusztus 16., hétfő

Műgyanta padló tisztítás

A műgyanta padló tisztítás egy rendkívül egyszerű feladat, talán az egyik kedvence takarító cégünknek. Eddig írtam már parketta tisztítás és szőnyegtisztítás cikket is, de mind a kettőben volt valami, amire nagyon oda kellett figyelni, ha hosszú élettartamú padlót szerettünk volna. Ehhez képest a műgyanta padló tisztítása meglehetősen egyszerű feladat, és nem kell félni, hogy tönkremegy, ha így vagy úgy mossuk fel.



A műgyanta padló lerakása már sokkal előnyösebb, mint a parketta lerakása (csak egy kis bevezető a szakmai részébe), mivel a parketta több elemből áll, és nagyon vigyázni kell, hogy ne maradjanak hézagok közöttük. Miután a parketta tökéletesen le lett rakva, jöhet az aggódás, és a stresszes takarítás, hogy nehogy sok víz érje a felületét, mert felpúposodhat, felrepedezhet, elvesztheti eredeti színét, stb. A műgyanta padló gyakorlatilag kenéssel készül el, egy henger segítségével kenik a padlózatra a hozzáértő szakemberek, ami 100%, hogy hézagmentes lesz, mivel a padlók ezen típusa először folyékony halmazállapotú, majd csak órák múltán szilárdul meg, és készül el az egyenletes műgyanta padló.

A szakmai részéből ennyi elég is, lényeg, hogy a műgyanta padló tisztítás esetén nem kell attól félni, hogy túl sok vízzel mosunk fel, nem csavarjuk ki eléggé a felmosó rongyot, mivel ez a csoda mindennek ellenáll. És mivel mindennek ellenáll, ezért takarító cégünk már rendkívül sokszor találkozott velük laborokban, iskolákban, óvodákban, garázsokban, sőt még ritkán otthonokban is. A műgyanta padló teljesen rezisztens a legtöbb vegyszerrel szemben, szóval bármilyen felmosószert alkalmazhatunk felmosásakor!

Nincsenek megjegyzések: